Mødet med kernen

Sammenklip fra vandringen lavet i samarbejde med Søren Stenager. 


"MØDET MED KERNEN" d. 25 oktober, 2021


12 timers vandring 


Walking Landsacpes Aarhus, Teater Metropolis


se mere: https://www.metropolis.dk/kamilla-askholm-joergensen-aarhus/Ordet “kerne” kan repræsentere det inderste indre i et menneske – det mest autentiske vi kan finde i os selv.

 

En kerne kan også være en del af en plante, noget der gror i naturen, noget vi kan spise, det inderste af en celle. En kerne kan spire. Den kan ligge i jorden i tusinder af år og stadig spire, når den nærmer sig overfladen – får de optimale forhold; vand, varme og lys. Som kernen, der har ligget tusinder af år under jordlag og muld, kan et menneskes kerne ligge gemt i dybet af livets omstændigheder. Vandringen “Mødet med kernen” vil skabe en poetisk fortælling om et menneskes rejse ind til sin kerne.

 

På vandringen vil jeg lave små ritualer, der illustrerer forskellige dele af rejsen. Jeg vil slå mit sanseapparat helt ud og bruge barndommens nysgerrighed og umiddelbarhed til legende og uforstyrret at undersøge, hvad der ligger gemt under lag af jord, blade og sten – hvad der ligger gemt i kernen. Jeg vil bevæge mig langsomt og fordybe mig i det givne nærvær, naturen byder på.

 

Vandringen vil gå fra mit barndomshjem i skoven ved Illerup Ådal, gennem det istidsprægede og løvdækkede landskab, til den bølgende åbne fjord ved Moesgård Strand. Jeg vil både bevæge mig via velkendte stier, veje og steder og krydse nye. I løbet af vandringen, vil jeg modes med to kunstnere, hvor vi performativt vil undersøge dele af rejsen ind til kernen. Afslutningsvis er alle aldre meget velkomne til at møde mig til højre for parkeringspladsen på Moesgård Strand ved det gule fiskerhus og være med til en fællessang. Vandringen foregår fra kl. 06:00 – 18:00, og vi mødes kl. 17:30 på Moesgård Strand.